Ζαχάροβα: Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του τάγματος Αζόφ

Ζαχάροβα: Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του τάγματος Αζόφ

Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό του τάγματος Αζόφ, το οποίο η Μόσχα θεωρεί «ναζιστικό», δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί μάλλον δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά ίσως τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του τάγματος Αζόφ», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Sputnik»

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» για το Κρεμλίνο, το τάγμα Αζόφ θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς αντιπάλους των ρωσικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μία ακροδεξιά, εθελοντική στρατιωτική μονάδα πεζικού, τα μέλη της οποίας είναι υπερεθνικιστές και κατηγορούνται πως ασπάζονται νεοναζιστικές ιδέες.

Ιδρύθηκε το 2014 από ακροδεξιούς ακτιβιστές, πριν ενσωματωθεί στον τακτικό στρατό, ενώ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το τάγμα Αζόφ μάχεται στον πλευρό των Ουκρανών κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχείς ήταν οι αντιδράσεις της Δύσης μετά την εμπρηστική δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, με την οποία υπονοήθηκε ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Από τη μεριά του, το Ισραήλ αποδοκίμασε τα σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS