Ζελένσκι: Πύραυλος έπεσε κοντά στο γραφείο του - «Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης»

Ζελένσκι: Πύραυλος έπεσε κοντά στο γραφείο του - «Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης»

Τα αντίποινα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας ξεκίνησα, καθώς πύραυλοι έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας.

Μάλιστα, κοντά στο γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, έπεσε ένας από τους πυραύλους που έπληξαν το πρωί το Κίεβο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γκερασένκο, ο πύραυλος έπεσε στην οδό Βολοντιμίρσκα, όπου βρίσκεται η έδρα των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται και το γραφείο του προέδρου της χώρας, Ζελένσκι.

«Αρκετά πλήγματα στις κρίσιμες υποδομές της πόλης. Υπάρχουν θύματα. Όλες οι υπηρεσίες είναι στη θέση τους, λειτουργούν», σημείωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram. Η κίνηση των συρμών του μετρό σταμάτησε στο Κίεβο κι όλοι οι σταθμοί λειτουργούν ως καταφύγια, πρόσθεσε.

Ζελένσκι: Προσπαθούν να εξαφανίσουν το λαό του από προσώπου της
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι σε μια πρώτη αντίδραση στις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις κατήγγειλε τις ρωσικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να εξαφανίσουν το λαό του από προσώπου της.

Όπως ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram: «Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώτουν ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο αεροπορικός συναγερμός δεν σταματά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Πύραυλοι χτυπούν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

«Παρακαλώ μην φεύγετε από τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί» ανέφερε σε μια έκκλησή του προς τους Ουκρανούς.

Οκτώ άμαχοι νεκροί στο Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις

Από τις πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο σκοτώθηκαν οκτώ άμαχοι και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το BBC.

Έξι αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά τις επιθέσεις και πάνω από 15 οχήματα καταστράφηκαν, ανέφερε ο Ροστισλάβι Σμιρνόφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η απάντηση της Ρωσίας για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πολυσύχναστα κέντρα πόλεων στην Ουκρανία θεωρούνται ευρέως ως η απάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας.

«Αδυνατώντας να σταματήσει τις απώλειές του στα πεδία των μαχών, ο Πούτιν επέλεξε να τρομοκρατήσει και να σκοτώσει απλούς Ουκρανούς ως απόδειξη ότι η Ρωσία δεν θα παραδεχτεί ότι χάνει τον πόλεμο της, που μαίνεται ήδη εδώ και επτά μήνες. Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία χαρακτηρίζονται ως επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία. Κατά τη σκέψη του Κρεμλίνου, είναι μια απάντηση στην επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, την οποία ο Πούτιν χαρακτήρισε “τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή της κρίσιμης πολιτικής υποδομής της Ρωσικής Ομοσπονδίας”. Η Ρωσία πιστεύει ότι τα πλήγματα θα τρομοκρατήσουν τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό και πιθανότατα θα απειλήσουν μια ανθρωπιστική καταστροφή, με αναφορές ότι αρκετές μεγάλες πόλεις ήταν ήδη χωρίς νερό και ηλεκτρισμό. Στους στόχους περιλαμβάνεται επίσης μια δημοφιλής πεζογέφυρα στο Κίεβο. Ένας πύραυλος έπεσε επίσης κοντά σε παιδική χαρά», σχολίασε ο ανταποκριτής του Guardian στη Μόσχα, Άντριου Ροθ.

«Εν μέρει, ο Πούτιν θέλει να κατευνάσει την οργή των Ρώσων σκληροπυρηνικών, που τον κατηγόρησαν ότι απέτυχε να διεξαγάγει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Τα στελέχη των Ρώσων εμπειρογνωμόνων του πολέμου, που έχουν γίνει πιο επικριτικά προς το Κρεμλίνο τον τελευταίο καιρό, ήταν γενικά χαρούμενα που είδαν τη Ρωσία να εκτοξεύει πυραύλους στην καρδιά των ουκρανικών πόλεων, εστιάζοντας συχνά στις ζημιές στις υποδομές και όχι στους θανάτους πολλών αμάχων. “Ήταν μια καλημέρα στο Κίεβο”, έγραψε ο Colonelcassad, ένας Ρώσος στρατιωτικός blogger με σχεδόν 800.000 συνδρομητές στο Telegram. “Kοιτάξτε πόσο καλύτερα έχει γίνει το Κίεβο υπό τον Σουροβίκιν”, έγραψε ένας άλλος, αναφερόμενος στον νέο Ρώσο στρατιωτικό διοικητή που τοποθετήθηκε το Σάββατο για να ηγηθεί της δύναμης εισβολής», συνέχισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ