Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση στους δικαιούχους -Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση στους δικαιούχους -Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

Η αντίστροφη μέτρηση για να δουν τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι αναδρομικών κληρονόμων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η πλατφόρμα για τα αναδρομικά κληρονόμων έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου και οι δικαιούχοι διεκδικούν ποσά που, υπό περιπτώσεις, ξεπερνούν τις 11.000 ευρώ. Για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τα αναδρομικά κληρονόμων υπάρχει τέσσερα βασικά σημεία που χρήζουν προσοχής.

Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πάρουμε στην ΕΡΓΑΝΗ το πρώτο κύμα των αιτήσεων» επισημαίνοντας πώς αν έχουν συμπληρωθεί «θα τους πληρώσουμε ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο».

Αναδρομικά κληρονόμων: Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι κληρονόμοι που δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για τα αναδρομικά λόγω μη συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περιθώριο να τα καταθέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, όπως είπε, καλύπτονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Οσοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία θα λάβουν φέτος διπλό το ποσό στα τέλη Δεκεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS