Ανεβάζουν «στροφές» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ελπίδες στη διπλωματία για την Ουκρανία

Ανεβάζουν «στροφές» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ελπίδες στη διπλωματία για την Ουκρανία

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές βασίζουν τις ελπίδες τους στις διπλωματικές προσπάθειες της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τερματισμό της σύγκρουσης, ενώ οι μετοχές της Volkswagen σημείωσαν άλμα αφού η αυτοκινητοβιομηχανία διπλασίασε τα λειτουργικά της κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,0%, παρατείνοντας τα κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για θετικές αλλαγές στις συνομιλίες με την Ουκρανία.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 2,27% στις 13.948 μονάδες, ο γαλλικός CAC βρίσκεται στις 6.307 μονάδες προσθέτοντας 0,62%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει μικρή άνοδο 0,22%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο ενισχύεται 1,59%.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψαν νωρίτερα τη μεγαλύτερη άνοδο, ενισχυόμενες κατά 4,0%, με τη μετοχή της Volkswagen να σημειώνει άλμα 7,6%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν μεικτά πρόσημα στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από μία εβδομάδα μεγάλης αστάθειας, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ενισχύθηκαν και οι αγορές προετοιμάζονται για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν τελευταία κατά 3,51 δολάρια ή 3,12% στα 109,16 δολάρια το βαρέλι ο πρωί της Δευτέρας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούν 3,63 δολάρια ή 3,55% στα 105,78 δολάρια το βαρέλι.

Και στις δύο περιπτώσεις οι τιμές έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, καταγράφοντας άνοδο κατά περίπου 40% για φέτος.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35% και διαμορφώνεται στα 1,0953 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 128,9360 γεν, στο 0,8396 με τη στερλίνα και στο 1,0241 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,38% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 117,7270 γεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,3044 δολάρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ