Αποκαλύψεις από Ρέγκλινγκ: Το Grexit θα μείωνε κατά 25% το εισόδημα των Ελλήνων

Αποκαλύψεις από Ρέγκλινγκ: Το Grexit θα μείωνε κατά 25% το εισόδημα των Ελλήνων

Στο ερώτημα γιατί εμφανιζόταν να διαφωνεί με την θέση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ απάντησε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ουδέποτε διαφωνήσαμε δια ζώσης», είπε αρχικά και εξήγησε: «Σέβομαι τα επιχειρήματά του. Ήθελε να ασκήσει πιέσεις στις χώρες της ευρωζώνης έτσι ώστε να σέβονται τους κανόνες. Θεώρησα ωστόσο ότι το τίμημα για τους Έλληνες ήταν υπερβολικά υψηλό. Ήδη, λόγω της κρίσης, το εισόδημά τους είχε μειωθεί 25%. Στο μεγαλύτερό της μέρος η προσαρμογή αυτή ήταν απαραίτητη για να αμβλυνθούν ανισότητες».

Οι υπολογισμοί
Επιπλέον, ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε: «Υπήρχαν όμως υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε μείωση εισοδημάτων στην Ελλάδα για ένα επιπλέον 25%, το οποίο θα οδηγούσε σε ακόμα οξύτερα κοινωνικά προβλήματα. Εκτός αυτού ένα Grexit θα άλλαζε τον χαρακτήρα της ευρωζώνης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ