Apple: Νίκησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους φόρους 13 δισ. στην Ιρλανδία

Apple: Νίκησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους φόρους 13 δισ. στην Ιρλανδία

Η Apple δεν υποχρεούται να καταβάλλει 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία ως φόρους, μετά από τη νίκη της εταιρείας στη δικαστική υπόθεση έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο γενικό δικαστήριο της Ε.Ε.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε το 2016 την Apple να καταβάλλει 13 δισ. ευρώ υποστηρίζοντας ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις που έκανε η Ιρλανδία ειδικά για την Apple συνιστούσαν «κρατική ενίσχυση».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, «η Κομισιόν δεν κατάφερε να αποδείξει σε επαρκές νομικό επίπεδο ότι υπήρχε προνόμιο».

Για την απόφαση του γενικού δικαστηρίου η Apple ανέφερε ότι «αυτή η υπόθεση δεν αφορούσε μόνο το πόσους φόρους πληρώνουμε, αλλά του πού πρέπει να τους πληρώσουμε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στον κόσμο, καθώς γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φόροι στην κοινωνία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ικανοποίηση της για την απόφαση εξέφρασε και η Ιρλανδία λέγοντας πως «η Ιρλανδία ήταν πάντα σαφής ότι δεν υπήρχε ειδική μεταχείριση στις δύο εταιρείες της Apple».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ