Appodixi: Έρχεται μπόνους επιβράβευσης έως και 2.000 ευρώ

Appodixi: Έρχεται μπόνους επιβράβευσης έως και 2.000 ευρώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που θα καθορίζει το ύψος της χρηματικής αμοιβής που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι που καταγγέλλουν μέσω της εφαρμογής «Appodixi» περιπτώσεις με «μαϊμού» αποδείξεις από επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίες επιβεβαιώνονται από τον έλεγχο της ΑΑΔΕ.

Με τη νέα διάταξη, όσοι με το κινητό τους ελέγχουν την εγκυρότητα των αποδείξεων και βοηθούν τον ελεγκτικό μηχανισμό να εντοπίζει επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν θα λαμβάνουν «μπόνους» πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης. Κατά πληροφορίες η αμοιβή θα είναι κλιμακωτή ανάλογα με την αξία της συναλλαγής και μπορεί να φθάνει έως και το 10πλάσιο της αξίας της απόδειξης, με ανώτατο όριο τα 1.500 έως 2.000 ευρώ.

Η εφαρμογή «Appodixi» στο κινητό θα λειτουργεί ως εξής:

  1. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή και μέσω της κάμερας του κινητού, «σκανάρει» την κωδικό QR της απόδειξης.

  2. Ανάλογα με την κατάσταση της απόδειξης, η εφαρμογή παράγει τα εξής μηνύματα:

  • Η απόδειξη έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζονται τα στοιχεία της απόδειξης (αριθμός ταμειακής, ΑΦΜ επιχείρησης, αριθμός απόδειξης, ημερομηνία και ώρα έκδοσης της συναλλαγής, αξία συναλλαγής ΦΠΑ και στις συναλλαγές με πρατήρια καυσίμων, την ποσότητα και το είδος του καυσίμου). Στην περίπτωση αυτή, ελέγχεται εάν τα στοιχεία που εμφανίζονται στην εφαρμογή είναι τα ίδια με αυτά που εμφανίζονται στην απόδειξη. Εάν δηλαδή η αξία που αναγράφεται στην απόδειξη είναι ίδια με την αξία που έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Εάν υπάρχει διαφορά, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα έχει γίνει επέμβαση στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης, ώστε άλλο ποσό να εμφανίζει στην απόδειξη στον πελάτη και άλλο, μικρότερο, ποσό να διαβιβάζει στην ΑΑΔΕ.
  • Η ταμειακή είναι δηλωμένη, αλλά η απόδειξη δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται η ημερομηνία και ώρα πέραν την οποίας η απόδειξη θα έπρεπε να έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ. Εάν η απόδειξη έχει εκδοθεί πριν από το χρονικό σημείο αυτό, υποδεικνύεται η αναφορά για μη διαβίβαση της απόδειξης.
  • Ο κωδικός QR δεν μπορεί να διαβαστεί ή ότι η ταμειακή δεν είναι δηλωμένη ή δεν είναι ενεργή. Στην περίπτωση αυτή υποδεικνύεται η υποβολή αναφοράς στην εφαρμογή.

Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να αναφέρει την απόδειξη, καλείται να κάνει τα εξής:

  1. Να τραβήξει φωτογραφία της απόδειξης.

  2. Να εισαγάγει τον λόγο αναφοράς, υπό μορφή πεδίου Λίστας Επιλογών (με δυνατότητα επιλογής μιας τιμής).

  3. Να προσθέσει όποιες παρατηρήσεις θέλει.

  4. Να επιλέξει αν θα πραγματοποιήσει ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία.

Η νέα πλατφόρμα

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ελέγχονται όλες οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό και λαθρεμπόριο.

Οι καταγγελίες για αυτά τα ζητήματα θα είναι επώνυμες ή ανώνυμες. Για όσες κριθεί ότι είναι ύποπτες θα δίνεται άμεσα η εντολή ελέγχου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS