Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς για την άρση μέτρων -«Γρίφος» για ειδικούς και κυβέρνηση

Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς για την άρση μέτρων -«Γρίφος» για ειδικούς και κυβέρνηση

Η διαδικασία της άρσης των περιοριστικών μέτρων του lockdown αποτελεί έναν πραγματικό «γρίφο» για τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση, προσανατολίζεται σε μικρές προσαρμογές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών και όχι σε ένα δραστικό άνοιγμα. Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι στο διάστημα του lockdown δεν μειώθηκαν, τουναντίον αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. «Αρα η πίεση δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Ενα άνοιγμα της αγοράς με προσεκτικό τρόπο, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα βοηθούσε και τις επιχειρήσεις και τον κόσμο που δεν αντέχει άλλο μέσα» προσέθεσε.

Κίνδυνος να εκτοξευτεί η ανεργία
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα για να στηρίξει την αγορά. Η 6η και 7η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι μικρότερη από την Πέμπτη, ενώ σε πολλούς κλάδους σταματούν οι αναστολές. Οι αντοχές τελειώνουν».

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είπε πως «όταν τελειώσουν οι αναστολές και οι επιστρεπτέες το μέγεθος της καταστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεται κανείς». Εξήγησε ότι αν δεν ανοίξει η αγορά και σταματήσουν οι αναστολές τότε «η ανεργία θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη» και χαρακτήρισε ως «καταστροφή» το σενάριο να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για μια εβδομάδα και να κλείσουν μετά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS