«Φουρτούνα» στις αγορές λόγω Credit Suisse: Υποχώρησε σε επίπεδα 2021 η τιμή του πετρελαίου

«Φουρτούνα» στις αγορές λόγω Credit Suisse: Υποχώρησε σε επίπεδα 2021 η τιμή του πετρελαίου

«Βουτιά» πραγματοποίησαν οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI, λόγω των κλυδωνισμών που προκαλεί η υπόθεση της Credit Suisse αλλά και οι χρεοκοπίες των αμερικανικών τραπεζών.

Χθες, την ώρα που έγιναν γνωστές οι ραγδαίες εξελίξεις στην Credit Suisse, το West Texas Intermediate υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021 -πρόκειται για ένα χαμηλό 15 μηνών, δηλαδή από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021. Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο τύπου Brent Μαΐου, έχασε 1,6%, φτάνοντας στα 76,2 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Reuters, σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν να ανακτούν έδαφος, όμως «οι φόβοι για μια βαθιά, παγκόσμια τραπεζική κρίση» κρατούν, όπως λέει, την αγορά σε μια εύθραυστη κατάσταση. Το Brent -που χάνει περίπου 10% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής- ανέβηκε κατά 0,8%, ενώ η τιμή του αργού WTI ομοίως αυξήθηκε κατά 0,8%.

Οι φόβοι για μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση

Το Reuters επισημαίνει η Credit Suisse μπορεί να δανειστεί έως 50 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητά της και την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από ένα πλήγμα στις μετοχές της που πυροδότησε «φόβους για μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση».

Η ανησυχία στις αγορές επιδεινώθηκε καθώς «η τραπεζική κρίση επεκτάθηκε και στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ. Οι μελλοντικές τάσεις θα εξαρτηθούν από το επίπεδο της αγωνίας των αγορών» λένε αναλυτές από τη Haitong Futures.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ