Εφορία: 100 και 120 δόσεις ξανά για όσους έχασαν τη ρύθμιση λόγω πανδημίας

Εφορία: 100 και 120 δόσεις ξανά για όσους έχασαν τη ρύθμιση λόγω πανδημίας

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων για να ενταχθούν ξανά χιλιάδες φορολογούμενοι που πλήττονται από την πανδημία και έχασαν για οποιονδήποτε λόγο ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών στο διάστημα Μαρτίου - Οκτωβρίου 2020.

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή οι πληττόμενοι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης ως υπεράριθμές.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ξεκλειδώσουν οι 120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματά της.

Οι δυο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Παράλληλα ετοιμάζεται να ανοίξει και η πόρτα της πάγιας ρύθμισης των 24 ή 48 δόσεων για να υποδεχθεί τους φορολογουμένους οι οποίοι απώλεσαν τη ρύθμισή τους από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά, και στους οποίους σήμερα απαγορεύεται να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος ο οποίος δεν έχει πληγεί από την πανδημία ο οποίος είχε ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η/11/2019 και την έχασε οποτεδήποτε στη συνέχεια, σήμερα δεν μπορεί να ξαναρυθμίσει τις συγκεκριμένες οφειλές του. Μετά τις αλλαγές που έγιναν θα μπορεί να εντάξει τις οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Δεν θα μπορεί όμως να ενταχθεί ξανά στη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων, για παράδειγμα, παρά μόνο εάν ανήκει στον ομάδα των πληττομένων από την πανδημία και η απώλεια της ρύθμισης έγινε στο διάστημα Μαρτίου - Σεπτεμβρίου 2020.

Σε έως 24 δόσεις ρυθμίζονται τακτικές οφειλές όπως φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ενώ σε έως 48 δόσεις εξοφλούνται οι έκτακτες οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό έλεγχο καθώς και μη φορολογικές οφειλές. Για την ένταξη των φορολογούμενων στις 48 δόσεις εφαρμόζονται εισοδηματικά κριτήρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS