ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Διπλασιασμός αιτήσεων σε 24 ώρες

«Συνωστισμός» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «ΜyBusinessSupport» για τα «κρατικά δάνεια».

Η μη επιστροφή του 50% της ενίσχυσης που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι μέσω του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα ευνοϊκά κριτήρια για την λήψη αυτής, οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην υποβολή αίτησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λιγότερες από 24 ώρες διπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν καθώς από 75.000 που ήταν το βράδυ της Κυριακής, το βράδυ της Δευτέρας είχαν ξεπεράσει τις 160.000. Ήδη μάλιστα 79.004 δικαιούχοι είδαν την ενίσχυση που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με το συνολικό ποσό που εκταμιεύθηκε να ανέρχεται σε 420 εκατ. ευρώ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό τον κύκλο η διαδικασία έχει απλοποιηθεί και οι πληρωμές συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ είναι άμεσες. Δεκτές γίνονται αιτήσεις από όλες τις επιχειρήσεις είτε απασχολούν εργαζομένους είτε όχι, είτε έχουν ταμειακή μηχανή είτε όχι, με το 50% της ενίσχυσης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι να μην επιστρέφεται.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ:

• Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessupport.

• Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport διενεργείται με τη χρήση των σχετικών διαπιστευτηρίων του ΟΠΣ TAXISnet της ΑΑΔΕ. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς τον σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης.

• Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η επιχείρηση να έχει υποβάλει προηγουμένως στην πλατφόρμα myBusinessSupport και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στοιχεία όπως ο κύκλος εργασιών ΦΠΑ, τα ακαθάριστα έσοδα και τα έξοδα.

Διαδικασία χορήγησης

Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της. Η αιτούσα επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωση. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών απαντά στο αίτημα επανεξέτασης, βάσει των στοιχείων και πληροφοριών που αιτείται και λαμβάνει από την ΑΑΔΕ.

Το ποσό της ενίσχυσης καταβάλλεται εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS