Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις -Αναλυτικές οδηγίες

Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις -Αναλυτικές οδηγίες

Λήγει σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την ηυπαγωγή στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει οριστικές αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή σχεδόν 168.000 επιχειρήσεις. Με σχετική ΚΥΑ παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις και διορθώσεις.

Ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, σημείωσε ότι «όσοι έχουν κάνει λάθη και δεν πέτυχαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 1 ή 2, για παράδειγμα λόγω καταχώρισης λάθους ΦΠΑ, μπορούν να διορθώσουν τις αιτήσεις».

Ποιους αφορά η επιστρεπτέα προκαταβολή

Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένας τύπος κρατικής ενίσχυσης – δανείου με προνομιακούς όρους και αφορά τις επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και κλάδου. Οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχουν έδρα στην Ελλάδα και να έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή μπορούν να υποβάλλουν:

α) οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων

β) Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS