Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τα φθηνά κρατικά δάνεια

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τα φθηνά κρατικά δάνεια

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενεργοποίησε πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και ενημερώνει μέσω του Taxisnet και μέσω mail όσους απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Η προθεσμία υποβολής εκπνέει εντός πέντε ημερών από τη λήψη της σχετικής ειδοποίησης.

Οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή της ένστασης θα πρέπει να αναγράψουν πληροφορίες, όπως σε ποιο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έκαναν αίτηση, γιατί θεωρούν πως απορρίφθηκε εσφαλμένα η αίτησή τους και να τεκμηριώσουν με δικαιολογητικά την λάθος απόρριψη.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έως τις 16 του μήνα για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές (εφόσον η επιχείρηση έχει ενισχυθεί βάσει του Προσωρινού Πλαισίου) είναι:

  1. Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 (ανάλογα με την νομική μορφή και το είδος βιβλίων της επιχείρησης), σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο σημείο Α του Παραρτήματος Ι «Ορισμός Προβληματικής Επιχείρησης»:
  • είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών,
  • είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφανίζεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών.

Το ανωτέρω δεν απαιτείται στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και στην περίπτωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Προκειμένου να επιστραφούν προς το κράτος τα χρήματα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται για οποιαδήποτε οφειλή των φορολογουμένων προς το υπουργείο Οικονομικών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αμελήσει να επιστρέψει τα κρατικά δάνεια που πήρε θα ενεργοποιούνται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για την εξόφληση της οφειλής που πλέον θα θεωρείται ληξιπρόθεσμη.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που «κόπηκαν» από τις Επιστρεπτέες 3 και 4 είναι μεγάλος με το κύριο όγκο να αφορά τον τέταρτο κύκλο όπου καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων από ενδιαφερόμενους λόγω της μη επιστροφής του 50% της ενίσχυσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ