Εσοδα 12 δισ. από τον τουρισμό αναμένονται φέτος

Εσοδα 12 δισ. από τον τουρισμό αναμένονται φέτος

Την εκτίμηση πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας το 2021 τείνουν να προσεγγίσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ διατύπωσε την Παρασκευή ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Επικαλέστηκε, δε, τα στοιχεία που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, τους επαγγελματίες του χώρου και τον ΣΕΤΕ, ενώ σημείωσε πως σημαντικό κομμάτι της υψηλότερης της αναμενομένης ανάπτυξης για φέτος προέρχεται από την αναθεωρημένη πρόβλεψη για τα έσοδα από τον τουρισμό.

Το 2019, τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία, οι τουριστικές εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί στα 18 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως κατά το 2019, τελευταίο έτος πριν από την πανδημία και χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από το εξωτερικό διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισεκατομμύρια. Εφόσον φθάσουν φέτος τα 12 δισεκατομμύρια, αυτό θα σημαίνει ανάκτηση περίπου του 66% της δραστηριότητας του 2019, όταν ο αρχικός στόχος για φέτος βρισκόταν πολύ χαμηλότερα, πέριξ του 40% του 2019.

«Είμαστε στον Νοέμβριο και ο τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας, και φυσικά οι συμφωνίες που ήδη υπογράφουμε και αφορούν το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «πλέον, πριν κλείσει ακόμα η χρονιά, γιατί ακόμα έχουμε επισκέπτες σε πολλές περιοχές της χώρας μας, πλησιάζουμε τα 12 δισ. ευρώ».

Σημείωσε επίσης πως το υπουργείο, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα πραγματοποιήσει σύντομα καμπάνια για τα city breaks στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς για άλλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ