Evergrande: Αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο -Φήμες για εξαγορά «μαμούθ»

Evergrande: Αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο -Φήμες για εξαγορά «μαμούθ»

Ο κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός Evergrande ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εν αναμονή ανακοινώσεων για το μέλλον της εταιρείας.

Η κρίση της πιο χρεωμένης κατασκευαστικής στον κόσμο δημιούργησε ανησυχία το τελευταίο διάστημα για πιθανή κατάρρευση που θα προκαλούσε αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία δήλωσε πως της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της θα ακολουθήσει «ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει εσωτερική πληροφόρηση για μεγάλη μεταβίβαση» μετοχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ανταγωνιστική κατασκευαστική εταιρεία φέρεται να έχει συμφωνήσει στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Evergrande.

Εν αναμονή μιας μεγάλης μεταβίβασης μετοχών
Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έλαβε ειδοποίηση από τον κινεζικό κολοσσό πως αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών του, «εν αναμονή της ανακοίνωσης της εταιρείας που θα περιλαμβάνει εσωτερική πληροφόρηση για μια μεγάλη μεταβίβαση».

Η εταιρεία που φέρεται να ενδιαφέρεται για την εξαγορά μετοχών της Evergrande, η Hopson Development, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, φαίνεται πως θα εξαγοράσει το 51% των μετοχών της κατασκευαστικής για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Hopson δεν έχει για την ώρα σχολιάσει το οτιδήποτε αναφορικά με την αγοραπωλησία, όμως προχώρησε και εκείνη στην αναστολή διαπραγμάτευση των μετοχών της, ανακοινώνοντας πως η κίνηση αυτή σχετίζεται με «μεγάλη μεταβίβαση».

Τεράστιο χρέος για την Ebergrande
Τα προβλήματα χρέους της Evergrande φαίνεται πως ανέρχονται σε περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της έχασαν σχεδόν το 80% της αξίας τους από την αρχή του έτους.

Τα τελευταία 24ωρα ο όμιλος ακινήτων έχασε δυο σημαντικές πληρωμές τόκων στα ομόλογα δολαρίου που είχε εκδώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ανησυχία των ξένων επενδυτών.

Βέβαια θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι χαμένες πληρωμές δεν θεωρούνται αυτόματα και αθέτηση υποχρεώσεων, ειδικότερα από τη στιγμή που η κάθε μία έχει και μια περίοδο…χάριτος 30 ημερών.

Δεν θέλει να παρέμβει το Πεκίνο
Ένα άλλο σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι να μην έχουμε άμεση παρέμβαση από το Πεκίνο για την επίλυση της κρίσης της Evergrande. Ωστόσο οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην επεκταθεί η κρίση που θα μπορούσε να φέρει αναταραχές.

Τα τελευταία 24ωρα οι κυβερνητικές εταιρείες και οι κρατικοί κατασκευαστές ακινήτων δέχονται παροτρύνσεις να προχωρήσουν στην αγορά περιουσιακών στοιχείων της Evergrande για να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Η Evergrande έχει πουλήσει ακίνητα σε προμηθευτές και εργολάβους για να αντισταθμίσει ορισμένες από τις εκκρεμείς πληρωμές της και εντείνει τις προσπάθειες να ξεπουλήσει μερίδια σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS