Φορολογικές δηλώσεις 2021: Απίθανο το σενάριο παράτασης – Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή φόρου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Απίθανο το σενάριο παράτασης – Τέσσερις τρόποι για την πληρωμή φόρου

Τα μέχρι τώρα στοιχεία καταδεικνύουν πως το ποσοστό πολιτών που έχει ήδη ολοκληρώσει και υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις είναι πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο αυτών που εκτιμάται ότι θα υποβάλουν δήλωση εφέτος.

Πιο συγκεκριμένα, κάτι λιγότερο από 1,8 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει δήλωση, επί συνόλω 6,5 εκατ. Ενώ τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται μια και υποβάλλονται πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί παράταση πέραν από τις 27 Αυγούστου. Και αυτό διότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει τον δρόμο για να «τρέξει» η διαδικασία της εκκαθάρισης του φετινού ΕΝΦΙΑ καθώς για να υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος.

Τρόποι πληρωμής

Τέσσερις θα είναι οι τρόποι ώστε οι φορολογούμενοι να αποπληρώσουν τον φόρο.

1. Σε 8 μηνιαίες δόσεις: Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 28 Ιουλίου, οι δόσεις θα είναι 8 με την τελευταία να καταβάλλεται έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 27 Αυγούστου, οι δόσεις θα είναι επτά, η πρώτη θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 αλλά η πρώτη δόση θα είναι διπλή.

2. Εφάπαξ καταβολή: Αν αυτό γίνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο φορολογούμενος θα εξασφαλίσει έκπτωση 3%.

3. Πάγια ρύθμιση: Η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο να φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.

4. Πληρωμή με κάρτα: Η άλλη λύση που έχουν οι φορολογούμενοι είναι να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου με την πιστωτική κάρτα. Ο φορολογούμενος που θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ με την κάρτα τους θα πάρει την έκπτωση του 3% και θα πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις. Οι δόσεις θα πρέπει να πληρώνονται εμπρόθεσμα για να μην επιβάλλονται οι τόκοι της κάρτας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ