Φορολογικές δηλώσεις: Δεν θα υπάρξει νέα παράταση λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών

Φορολογικές δηλώσεις: Δεν θα υπάρξει νέα παράταση λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών

Δύο εβδομάδες απέμειναν για την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και ακόμα δεν έχουν υποβληθεί περισσότερες από ενάμισι εκατομμύριο δηλώσεις Ε1, και σχεδόν το 40% των δηλώσεων Ε3 από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία που λήγει στις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00.

Εκείνη, προκειμένου να πληρωθεί έως την ημέρα εκείνη η πρώτη από τις οκτώ δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα παράτασης έως τον Σεπτέμβριο έχουν υποβάλει το Οικονομικό Επιμελητήριο, η ΠΟΦΕΕ, ο Λογιστικός Σύλλλογος της Αθήνας και άλλοι φορείς των φοροτεχνών.

Έως σήμερα περίπου 1 στους 10 φορολογούμενους (800.000 από 8,5 εκατ. ΑΦΜ) δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής ενημέρωσης στοιχείων που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η υποβολή της οικείας δήλωσης φόρου εισοδήματος, καθώς περίπου σε 7,7 εκατομμύρια ανέρχονται ως τώρα εκείνοι που έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους προκειμένου να ξεκινήσουν υποβολή δήλωσης. Έχουν υποβληθεί σχεδόν 4,8 από τα 6,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που αναμένονται φέτος αλλά μόλις 900.000 από τα περίπου 1,5 εκατομμύρια Ε3 που υποβάλλονται από επιτηδευματίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ