Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για την επιδότηση στα καύσιμα

Fuel Pass: Αύριο οι ανακοινώσεις για την επιδότηση στα καύσιμα

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass,τη δεύτερη επιδότηση που θα δοθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα.

Το νέο πρόγραμμα θα ισχύσει από τον Ιούλιο.

Το ποσό που θα δοθεί για το δεύτερο fuel pass «κλείδωσε» σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται τρίμηνη επέκταση του fuel pass, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο αλλά με ορισμένες αλλαγές όπως είναι οι εξής:

Πρώτον σχεδιάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, από τα 30.000 ευρώ σήμερα, στα 45.000 ευρώ.

Αυξημένα ποσά

Ακόμα, η επιδότηση θα δοθεί μέσω του Fuel Pass ή με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα του δικαιούχου και τα νέα ποσά της επιδότησης θα είναι αυξημένα.

Από τα 40 ευρώ που είναι η επιδότηση της βενζίνης για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί στα 60 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα σε ότι αφορά τους κατόχους των ΙΧ αυτοκινήτων και αντίστοιχα για τους κατόχους μοτοσυκλέτας στα 50 ευρώ από τα 30 που είναι σήμερα. Αντίστοιχα για τους νησιώτες, καθώς στα νησιά είναι πιο ακριβή η βενζίνη, η επιδότηση του τριμήνου αναμένεται να ανέλθει στα 75 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τέλος, συνεχίζει να υπάρχει η προσαύξηση της επιδότησης κατά πέντε ή δέκα ευρώ για όποιον κάτοχο ΙΧ χρησιμοποιήσει την «άυλη» ψηφιακή.

Παράλληλα εξετάζεται και δεύτερη παράταση στην ειδική επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης σε ό, τι αφορά την τιμή του διυλιστηρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS