Φυσικό αέριο: Εκτοξεύτηκε στα 130 ευρώ μετά τη μείωση ροών από τη Gazprom

Φυσικό αέριο: Εκτοξεύτηκε στα 130 ευρώ μετά τη μείωση ροών από τη Gazprom

Άλμα σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αφότου η Ρωσία κλιμάκωσε τον ενεργειακό πόλεμο, μειώνοντας τουλάχιστον στο μισό τις προμήθειες μέσω του Nord Stream.

Σύμφωνα με το powergame.gr, έπειτα από τις μειώσεις στις προμήθειες που ανακοινώθηκαν χθες, τα προθεσμιακά συμβόλαια του φυσικού αερίου στην Ολλανδία εκτινάσσονται κατά 7,6%, στα 129,49 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν ενισχυθεί κατά 44%.

Υπενθυμίζεται πως η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε περαιτέρω την Πέμπτη, πυροδοτώντας ανησυχίες ενόψει του χειμώνα και πυροδοτώντας μια νέα ενεργειακή διαμάχη. Η Gazprom κατηγόρησε τις δυτικές κυρώσεις για παρεμπόδιση των εργασιών συντήρησης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ βλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από τη μείωση της ροής φυσικού αερίου από την Gazprom, και όχι τα τεχνικά θέματα τα οποία επικαλείται η ρωσική εταιρεία. Η Ρωσία επιδιώκει να ταράξει τις αγορές και να ανεβάσει τις τιμές, εκτίμησε. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Μάριο Ντράγκι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS