Φυσικό αέριο: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής

Φυσικό αέριο: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής

Καθησυχάζει η κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει το plan B

Η απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τη στρόφιγγα για την παροχή φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία έχει προκαλέσει αναταράξεις και μεγάλες ανησυχίες τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε ελληνικό.

Κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις αποφάσεις της Gazprom. Ωστόσο κατέστη σαφές πως υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια φυσικού αερίου της χώρας.

Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου, ενώ η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής, καθησυχάζει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Τι περιλαμβάνει το Plan B΄

Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα και για την Ελλάδα, τότε σύμφωνα στο εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για να διαχειριστεί την κατάσταση είναι αρχικά η προσθήκη μίας επιπλέον πλωτής δεξαμενής LNG στη Ρεβυθούσα και έτσι θα υπάρξουν πρόσθετες ποσότητες LNG (θα εξυπηρετούνται 2 και όχι 1 πλοίο).

Επίσης, η αύξηση εξόρυξης λιγνίτη κατά 50% για την επόμενη διετία. Επιπροσθέτως, 5 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής. ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο να λειτουργήσουν με diesel. Καθώς και η αύξηση αποθήκευσης αερίου, όπου είναι δυνατό, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία και τέλος η αύξηση της παροχής αερίου από τον αζέρικο ΤΑΡ σε δεύτερη φάση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS