Αδ. Γεωργιάδης: Αποζημίωση σ' όσες επιχειρήσεις κλείσουν με κρατική εντολή

Αδ. Γεωργιάδης: Αποζημίωση σ' όσες επιχειρήσεις κλείσουν με κρατική εντολή

Την αποζημίωση όσων επιχειρήσεων κλείσουν με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εν όψει της ανακοίνωσης της νέας δέσμης μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


«Όλες οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, στα πλαίσια αντιμετωπίσεως της εξάρσεως της πανδημίας, ασφαλώς και θα αποζημιωθούν από το κράτος με σειρά μέτρων έτσι ώστε να παραμείνουν όρθιες, όπως ακριβώς κάναμε και την περασμένη άνοιξη» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετικά οριακό σημείο.

«Οι επόμενες 15-20 ημέρες θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Εάν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα δείχνοντας την πειθαρχία που δείξαμε τον περασμένο Απρίλιο, θα γλιτώσουμε το γενικό lockdown. Αυτός είναι και ο στόχος της Κυβερνήσεως».

Επεσήμανε δε, ότι «ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν και τα προβλήματα στην οικονομία θα παραμείνουν για πολλά χρόνια». «Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και δείξουμε απειθαρχία παρασυρόμενοι από την πραγματική κούραση που όλοι μας έχουμε αισθανθεί μετά από τόσους μήνες, τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη θέση που είναι τώρα η Βόρεια Ευρώπη. Απευθύνω δημόσια έκκληση σε όλους να βάλουν πλάτη».

Ειδική αναφορά έκανε και στην εθελοντική μείωση των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σ' αυτές.

«Εμείς με σεβασμό στην ιδιοκτησία, ψηφίσαμε την εθελοντική μείωση ενοικίων για να δώσουμε την ευκαιρία να τα βρουν μεταξύ τους ιδιοκτήτες – ενοικιαστές στις νέες οικονομικές συνθήκες».

«Εάν αυτή η καλόπιστη διάθεση δεν ευδοκιμήσει, δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να καταστραφούν. Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες: ένα ακίνητο δεν μπορεί να μην έχει μικρότερο ενοίκιο σε χρονιά υφέσεως 8-9%. Αυτό λέει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης. Παρακαλώ, λοιπόν, να δείξουν όλοι την δέουσα κατανόηση σε μία δύσκολη χρονιά. Το κράτος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της απώλειας κανενός. Επαναλαμβάνω: το κράτος είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην καλόπιστη συνεννόηση όλων των μερών. Εάν αυτή δεν λειτουργήσει, το κράτος έχει την ισχύ να νομοθετήσει. Κι ο νοών νοείτω».

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, χωρίς να αποκλείεται το ολικό κλείσιμο της εστίασης ακόμη και στις περιοχές κατηγορίας 3, όπως για παράδεγμα στην Αττική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS