Η ευπορότερη οικογένεια στον πλανήτη αύξησε τον πλούτο της εν μέσω πανδημίας

Η ευπορότερη οικογένεια στον πλανήτη αύξησε τον πλούτο της εν μέσω πανδημίας

O Covid-19 ανάγκασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart να ακυρώσει την καθιερωμένη του εκδήλωση Associate Celebration και να προσαρμόσει τις συνθήκες στα καταστήματά της, αλλά δεν ανέκοψε τις πωλήσεις της ούτε την ταχύτατη αύξηση του πλούτου των ιδιοκτητών της.


Η οικογένεια Γουόλτον είναι σήμερα πλουσιότερη από ποτέ, προσθέτοντας σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg περί τα 25 δισ. δολάρια στην αθροιστική περιουσία των μελών της τον τελευταίο χρόνο, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται έτσι στα 215 δισ. δολάρια. Χρόνια επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου βοήθησαν την Walmart να αναπτύξει «αντισώματα».

Η οικογένεια Γουόλτον, η πλουσιότερη του κόσμου, δεν ήταν πάντως η μόνη που έμεινε αλώβητη από τον Covid-19. Σύμφωνα με το Bloomberg ο συνολικός πλούτος των 25 δυναστειών του πλανήτη έμεινε σταθερός στα 1,4 τρισ. δολάρια. Κάποιοι μάλιστα βγήκαν άκρως κερδισμένοι, όπως η οικογένεια του Μουκές Αμπάνι στην Ινδία, της οποίας η περιουσία «φούσκωσε» κατά 61% τον τελευταίο χρόνο. Στην Ελβετία η οικογένεια Έρι- Χόφμαν πρόσθεσε 24% στον καθαρό πλούτο της, χάρη στο ράλι των μετοχών της Roche

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS