Η εταιρεία με τα μηδενικά έσοδα που έφτασε να αξίζει 140 δισ. δολάρια

Η εταιρεία με τα μηδενικά έσοδα που έφτασε να αξίζει 140 δισ. δολάρια

Μία startup, που ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια και δεν έχει ποτέ στην ιστορία της πουλήσει ούτε ένα όχημα, είναι σήμερα η τρίτη πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη.

Ο λόγος για την κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν από περίπου μία εβδομάδα και έκτοτε είδε την αξία της μετοχής της να υπερδιπλασιάζεται και την κεφαλαιοποίησή της να σπάει το φράγμα των 140 δισ. δολάρια.

Σε όρους χρηματιστηριακής αξίας ξεπέρασε έτσι τον γερμανικό κολοσσό Volkswagen (κεφαλαιοποίηση 139 δισ. δολαρίων) και είναι πίσω μόνο από τις Toyota (306 δισ. δολάρια) και την Tesla (1 τρισ. δολάρια).

Την Τρίτη η μετοχή της ενισχύθηκε 6% στα 159 δολάρια, ενώ στο ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα ήταν στα 78 δολάρια.

Αν και η Rivian δεν έχει ακόμη φέρει κανένα από τα ηλεκτρικά φορτηγά της στην αγορά, έχει πετύχει να κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών. Η Amazon έχει εξαγοράσει μερίδιο 20% σε αυτήν, καθώς ο Τζεφ Μπέζος δηλώνει «μεγάλος φαν», ενώ σε αυτήν έχει επενδύσει και η Ford.

H στροφή στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι νέο. Έχει όμως ενταθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια και στις ΗΠΑ λαμβάνει τεράστια ώθηση και από τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν. Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί επενδυτές, που όπως σχολιάζει το CNN, έχασαν την ευκαιρία να ποντάρουν στην Tesla πριν από κάποια χρόνια και τώρα δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε μία νέα εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS