Intrakat - ΑΚΤΩΡ: Δημιουργείται ο δεύτερος ισχυρότερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας - Kοντά στα 200 εκατ. ευρώ έκλεισε η συμφωνία

Intrakat - ΑΚΤΩΡ: Δημιουργείται ο δεύτερος ισχυρότερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας - Kοντά στα 200 εκατ. ευρώ έκλεισε η συμφωνία

Στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ, παρουσία σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα που δημοπρατήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συμμετοχή σε σοβαρό αριθμό συμβάσεων παραχώρησης οδηγεί η συμφωνία εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε με τίμημα κοντά στα 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των επόμενων ημερών.

Το επενδυτικό σχήμα των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου πραγματοποιεί το δεύτερο μεγάλο «χτύπημα» στο χώρο των υποδομών μετά την εξαγορά της Intrakat από τον όμιλο Intracom πριν από λίγους μήνες. Έτσι επιβεβαιώνονται και οι δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο κ. Εξάρχου σύμφωνα με τις οποίες το επενδυτικό σχήμα επιδιώκει να αποκτήσει σύντομα μία από τις δύο – τρεις θέσεις την κορυφή του κατασκευαστικού κλάδου.

Την Παρασκευή είχε επισημοποιηθεί και από τις δύο πλευρές πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων. Είχαν προηγηθεί αποκλειστικτές διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Δημήτρης Κούτρας και η κυπριακών συμφερόντων κατασκευαστική εταιρεία Wade Adams οι οποίες δεν απέδωσαν.

Μετά την πώληση του τομέα κατασκευών η ΕΛΛΑΚΤΩΡ διατηρεί πλέον τους κλάδους παραχωρήσεων (ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), διαχείρισης απορριμμάτων (Ηλέκτωρ) και ακινήτων (REDS).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ