Market Pass: Με ΑΦΜ η αίτηση στο Gov.gr - Όλες οι λεπτομέρειες

Market Pass: Με ΑΦΜ η αίτηση στο Gov.gr - Όλες οι λεπτομέρειες

Το μέτρο που αναμένεται να προσφέρει «ανάσα» σε πλειάδα νοικοκυριών θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπου έναν μήνα, δηλαδή στις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.

Η σχετική πλατφόρμα για το «Market Pass» θα ανοίξει για αιτήσεις στο Gov.gr.

Πρόκειται για ένα επίδομα που θα δαπανάται από τους δικαιούχους για αγορές σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, φούρνους κ.λπ.

Το «Market Pass» θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Προβλέπει μία ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών των νοικοκυριών, που θα δίνεται είτε μέσω ψηφιακής κάρτας αγορών στα κινητά είτε θα κατατίθεται μειωμένη στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι δεν θα κάνουν ταυτόχρονα αίτηση, αλλά θα χωριστούν οι ημερομηνίες με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ τους, όπως ακριβώς έγινε και με το «Fuel Pass» 1 και 2.

Για να κάνετε αίτηση, θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, όταν δοθεί η εντολή για άνοιγμα της πλατφόρμας.

Τα απαραίτητα στοιχεία

Κάθε δικαιούχο φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) θα μπαίνει στην πλατφόρμα στο gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και θα επιλέγει είτε την έκδοση της ψηφιακής κάρτας είτε την καταβολή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ