Μέτρα για την ακρίβεια: Σενάριο για πλήρη επιδότηση του αυξημένου κόστους στην προμήθεια φυσικού αερίου

Μέτρα για την ακρίβεια: Σενάριο για πλήρη επιδότηση του αυξημένου κόστους στην προμήθεια φυσικού αερίου

Τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της ακρίβειας εξετάζει η κυβέρνηση, εφόσον το «κακό» σενάριο για την ενεργειακή κρίση γίνει πραγματικότητα, δηλαδή η πληθωριστική καταιγίδα δεν κοπάσει μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πρόταση-βόμβα που έπεσε στο τραπέζι, η κυβέρνηση θα παρέμβει στην αγορά και θα επιδοτήσει πλήρως, ή κατά το μεγαλύτερο μέρος, το αυξημένο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου στη χώρα.

Υπολογίζεται ότι το κόστος του μέτρου αναμένεται να φτάσει από 2,5 έως 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ωστόσο, θα μπορούσε να καλυφθεί προσωρινά, για λίγους μήνες, η διαφορά της τιμής σε σχέση με τα συμβόλαια αγοράς και τους λογαριασμούς που πλήρωναν πέρυσι οι καταναλωτές.

Βαθιές ανάσες
Η απόφαση πάντως που θα δώσει βαθιές «ανάσες» στην οικονομία είναι η μεγαλύτερη ή και πλήρης επιδότηση του κόστους προμήθειας του φυσικού αερίου.

Η πρόταση αυτή δεν δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, γιατί δεν έχει στόχο να καλύψει μόνο τις παραγωγικές μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο, ή κάποιες χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά προκειμένου να ζεσταθούν τον επόμενο χειμώνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS