Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών στον τουρισμό και τον πολιτισμό

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών στον τουρισμό και τον πολιτισμό

Tροπολογία για τη στήριξη των εργαζομένων και των εργοδοτών στο χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Ένας από τους πιο πληγέντες τομείς της οικονομίας είναι αδιαμφισβήτητα ο τομέας του πολιτισμού. Παρ’ ότι τα μέτρα τηρούνταν με συνέπεια , η σοβαρότητα της κατάστασης επιτάσσει το κλείσιμο των θεατρικών σκηνών και των κινηματογράφων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση προχωρά σε :

Ενίσχυση των επιχειρήσεων του πολιτισμού για το επόμενο τρίμηνο, από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2020.

Το Δημόσιο θα «αγοράζει» ένα ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους, κινηματογράφους με βασική προϋπόθεση οι επιχειρήσεις να διατηρούν τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Νέα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό

Για τον πυλώνα της οικονομίας τον τουρισμό , πάρθηκαν επίσης τα εξής μέτρα :

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας, οι οποίες είχαν πτώση του τζίρου τους πάνω από 70% από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο, το κράτος θα καλύψει όλες τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2020.

Για επιχειρήσεις – εργοδότες με περισσότερους από 50 εργαζομένους που έχουν πληγεί, θεσπίζεσαι ειδική οικονομική ενίσχυση. Βασική προϋπόθεση είναι οι επενδύσεις αναμόρφωσης ή ενεργειακής αναβάθμισης (βελτίωση εικόνας εγκαταστάσεων, εξοικονόμηση ενέργεια) προβληματισμός

Για τους εποχικά εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, παρατείνεται έως 31/10/2020 το ειδικό επίδομα των 534 €

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS