Νέο ρεκόρ από τον ΕΦΚΑ: Έκδοση 30.000 συντάξεων τον Μάιο - Τρεις μήνες πλέον η αναμονή

Νέο ρεκόρ από τον ΕΦΚΑ: Έκδοση 30.000 συντάξεων τον Μάιο - Τρεις μήνες πλέον η αναμονή

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο ΕΦΚΑ καθώς τον Μάιο εκδόθηκαν πάνω από 30.000 συντάξεις δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων.

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πηγές του υπουργείου Εργασίας απαντούν «σε όσους επενδύοντας στην αγωνία των ασφαλισμένων να πάρουν εγκαίρως τις συντάξεις τους, σήμερα αποδομούν κάθε μεταρρύθμιση στον Οργανισμό».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «αφού πολέμησαν με κάθε τρόπο τον θεσμό των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων και δεν τα κατάφεραν, καθώς μέσω αυτού εκδίδονται πλέον συντάξεις σε λιγότερο από 90 ημέρες, σήμερα εξαπολύουν συντονισμένες επιθέσεις στη νέα διαδικασία των fast track συντάξεων. Ισχυρίζονται πως οι συντάξεις αυτές εκδίδονται με σοβαρά λάθη και παραλείψεις και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν διοίκηση και υπαλλήλους για σοβαρή διοικητική αμέλεια εις βάρος των ασφαλισμένων».

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Εργασίας κάποιοι επιλέγουν την τακτική του ψεύδους και της παραπληροφόρησης διότι πολύ απλά χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της πελατείας τους επειδή πλέον ο ασφαλισμένος που θέλει να βγει γρήγορα η σύνταξή του δεν έχει ανάγκη πλέον να πληρώσει κάποιο δικηγορικό γραφείο με προσβάσεις και επαφές στο εσωτερικό του ΕΦΚΑ για να την λάβει.

Και καταλήγουν πηγές του υπουργείου Εργασίας:

«Με τη νέα διαδικασία fast track, ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ έχει 3 μήνες περιθώριο να εκδώσει τη σύνταξη και αν δεν το πράξει τότε ενεργοποιείται η διαδικασία της αυτόματης έκδοσης λαμβάνοντας υπόψιν τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει ο ΕΦΚΑ στα συστήματα του, αλλά και τα στοιχεία που προσκόμισε ο ασφαλισμένος.

Άλλωστε η πιθανότητα λάθους ή παράλειψης κατά την έκδοση της σύνταξης προβλέπεται ως ενδεχόμενο στην ασφαλιστική νομοθεσία εδώ και δεκαετίες. Για αυτό και υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες των επανελέγχων που διασφαλίζουν στο ακέραιο το ακριβές ύψος της σύνταξης και ενεργοποιούνται ακόμα και χωρίς την υποβολή ένστασης από τον ασφαλισμένο! Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι «δήθεν προστάτες» των ασφαλισμένων, όμως σκοπίμως αποφεύγουν να το τονίσουν στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές τους εμφανίσεις…»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS