Νέος ΕΝΦΙΑ το 2022 με αλλαγές σε αντικειμενικές, συντελεστές και κλιμάκια - «Παράθυρο» για νέα μείωση κατά 8%

Νέος ΕΝΦΙΑ το 2022 με αλλαγές σε αντικειμενικές, συντελεστές και κλιμάκια - «Παράθυρο» για νέα μείωση κατά 8%

Με αλλαγές θα εφαρμοστεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2022, καθώς -πέρα από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών - θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές σε κλιμάκια και συντελεστές υπολογισμού, που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Νοέμβριο.

Οι λεπτομέρειες του νέου ΕΝΦΙΑ για το 2022 ο οποίος επανασχεδιάζεται με βάση και τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα εφαρμοστούν από το επόμενο έτος.

Αλλαγές αναμένονται σε:

  • κλιμάκια
  • συντελεστές υπολογισμού
  • συντελεστές παλαιότητας προκειμένου να αποτραπούν μεγάλες επιβαρύνσεις.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει:

  • περαιτέρω μείωση 8% ( το οποίο δεν αποκλείεται να προστεθεί στις ελαφρύνσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως και
  • πιθανή μείωση ή κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν.

Το 2022 ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έρθει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά καθώς η πληρωμή του αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο του 2022 σε 10 ή 12 δόσεις από έξι που είναι σήμερα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες φοροελαφρύνσεις από το 2022, δηλώνοντας ότι η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και θα εξετασθεί για το 2022. Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί τον Νοέμβριο, είπε, όταν η κυβέρνηση θα έχει εικόνα της άσκησης που ενσωματώνει τις νέες αντικειμενικές αξίες. Επανέλαβε δε, ότι δεν θα υπάρξει συνολική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, αλλά οι στρεβλώσεις των προηγούμενων χρόνων θα αντιμετωπισθούν και πως παραμένει η εκκρεμότητα για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% – «είναι ανάμεσα σε αυτά που εξετάζουμε για το 2022».

Γενικότερα, το ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών, είπε, θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ