ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Πούτιν αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμών - Αλλά όχι για το εμπόριο πετρελαίου

Ανοικτός στη χρήση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγών εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μολονότι ρυθμιστικές Αρχές ανά την υφήλιο τα έχουν βάλει στο σταυρόνημά τους εν μέσω φόβων ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα κρυπτονομίσματα «δικαιούνται να υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CNBC, που αναρτήθηκε και στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν, ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται λόγος για χρήση των ψηφιακών νομισμάτων στις συναλλαγές πετρελαίου και άλλων αγαθών, που αποτελούν τον κύριο όγκο των εξαγωγών της χώρας του.

Η Ρωσία έχει αναζητήσει εναλλακτικές που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο στις συναλλαγές αφότου της επιβλήθηκαν διεθνείς κυρώσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν ως όπλο το νόμισμά τους. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουν τα νομίσματα που εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες, ωστόσο η Τράπεζα της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και η χρήση τους δεν επιτρέπεται ως μέσο πληρωμής στη Ρωσία, αν και δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη απαγόρευσή τους, όπως στην Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέεφ.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το «λάθος», η «άρνηση» και ο Βησσαρίων...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS