Πάουελ: Βάλτε μάσκα, βοηθάει την οικονομία

Πάουελ: Βάλτε μάσκα, βοηθάει την οικονομία

Το εμβόλιο μπορεί να έχει έρθει και η άφιξη του να οδηγεί στο τέλος του τούνελ, ωστόσο, η άφιξή του δεν πρόκειται να βοηθήσει ακόμα την οικονομία, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.


Σύμφωνα με τον Πάουελ, το εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες προτού δώσει ώθησε στην αρμερικανική οικονομία. Γι' αυτό και οι Αμερικανοί πολίτες οφείλουν να μείνουν ασφαλείς και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο περιορίζοντας την μετάδοση του ιού και κρατώντας ανοιχτές τις επιχειρήσεις.
«Οι επόμενοι μήνες αποτελούν μια πρόκλησε. Όλοι μας έχουμε να παίξουμε ένα ρόλο που θα συνεισφέρει στη διαχείριση της πανδημίας. Τηρείστε τις αποστάσεις και φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους. Θα συμβάλετε με αυτό τον τρόπο στην πλήρη ανάπτυξη της οικονομίας. Μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας δεν είναι πιθανή μέχρι να καταστεί ασφαλές στους ανθρώπους το να μπορούν να συγκεντρώνονται στις κοινωνικές δραστηριότητες», είπε ο πρόεδρος της Fed σε συνέντεξη τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Federal Reserve συνεδρίασε για τελευταία φορά για το 2020. Με βάση τις προβλέψεις της Fed, το ΑΕΠ θα υποχωρήσει φέτος κατά 2,4%, αλλά θα παρουσιάσει ανάπτυξη 4,2% το 2021 και 3,2% το 2022. Η προηγούμενη εκτίμηση, τον Σεπτέμβριο, προέβλεπε υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,7% για το 2020 και ανάπτυξη 4% το 2021. Σύμφωνα με την FED, ο ρυθμός της οικονομίας εξαρτάται αποφασιστικά από την εξέλιξη της πανδημίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS