Παρατείνεται η προθεσμία για τα αυθαίρετα

Παρατείνεται η προθεσμία για τα αυθαίρετα

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News».

Η παράταση αποφασίστηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε ότι η κατεδάφιση των αυθαιρέτων, για τα οποία υπάρχει τελεσίδικο πρωτόκολλο, θα προχωρήσει κανονικά.

«Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές, όπως για παράδειγμα μάντρες» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Τάξη όμως, θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες».

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης διαμήνυσε ότι τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου του 2020 δείχνουν ότι η εταιρεία επιστρέφει –έστω και οριακά- στην κερδοφορία.

Αλλά, συνέχισε, η προσπάθεια εξυγίανσής της πρέπει να συνεχιστεί.

«Γι' αυτό βρίσκεται εν εξελίξει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με στόχο τη μείωση του προσωπικού από τις 16.000 σήμερα στις 11.500 περίπου, που θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους, χωρίς να επηρεαστούν οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS