POS: Από τον Ιανουάριο υποχρεωτικά σε 35 νέες κατηγορίες επαγγελματιών - Στη λίστα και οι πωλητές σε πανηγύρια, οι τραγουδιστές και οι περιπτερούχοι

POS: Από τον Ιανουάριο υποχρεωτικά σε 35 νέες κατηγορίες επαγγελματιών - Στη λίστα και οι πωλητές σε πανηγύρια, οι τραγουδιστές και οι περιπτερούχοι

Στη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για την πάταξη της φοροδιαφυγής στοχεύει το υπουργείο Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, µε την υποχρεωτική εγκατάσταση POS από την 1η Ιανουαρίου 2024 σε 35 νέες κατηγορίες επαγγελµατιών, που σήµερα εξαιρούνται από το µέτρο.

Ποιες κατηγορίες επαγγελματιών περιλαμβάνονται στη λίστα

Σύµφωνα µε πληροφορίες, στη λίστα περιλαµβάνονται µεταξύ άλλων ταξί, παραγωγοί λαϊκών αγορών και πωλητές σε πανηγύρια, ιδιοκτήτες περιπτέρων, ψιλικών, παντοπωλείων, µεσίτες και ασφαλιστικοί πράκτορες στις αγοραπωλησίες ακινήτων, θέατρα, κινηµατογράφοι, συναυλίες, τραγουδιστές, µουσικά συγκροτήµατα, χορευτές, ιδιωτικά Πανεπιστήµια, επισκευές υποδηµάτων, οργάνωση συνεδρίων κ.ά.

Επίσης θα προβλέπεται η υποχρέωση όλων των επαγγελµατιών να δέχονται πληρωµές από τους πελάτες τους µέσω υπηρεσιών άµεσης πληρωµής (σύστηµα IRIS).

Το πρόστιµο µη συµµόρφωσης θα ανέρχεται σε έως και 1.500 ευρώ, αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα αφορά µόνον όσους µέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 δεν έχουν προβεί σε ενέργειες για να παραγγείλουν και να εφοδιαστούν µε τερµατικό για την επιχείρησή τους, ακόµα και αν η διαδικασία ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, να έχουν προχωρήσει στην αναβάθµιση των ταµειακών µηχανών, εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση µε τα POS. Σύµφωνα µε την ΑΑ∆Ε, στο µέτρο εµπίπτουν 356.000 εταιρείες. Με τη διασύνδεση των ταµειακών µηχανών µε τα POS, ο έλεγχος θα είναι ακόµη πιο εύκολος και ουσιαστικός, καθώς σε πραγµατικό χρόνο οι ελεγκτές θα µπορούν να βλέπουν χρεώσεις στα τερµατικά µηχανήµατα, εισπράξεις στην ταµειακή και εισροές στον τραπεζικό λογαριασµό µε τον οποίο είναι συνδεδεµένα τα αυτόµατα µηχανήµατα.

Με την on line διασύνδεση τα τερµατικά αποδοχής καρτών πληρωµών (EFT POS) δεν θα λειτουργούν αυτόνοµα για χρεωστικές συναλλαγές. ∆ηλαδή σε οποιαδήποτε συναλλαγή µε πιστωτική κάρτα δεν θα επιτρέπεται να εισάγεται µε πληκτρολόγηση στο POS το ποσόν της πληρωµής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ