Προσωρινή λύση βρίσκει ο Τζο Μπάιντεν: Αναμένεται να ανακοινώσει αποδέσμευση-ρεκόρ από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Προσωρινή λύση βρίσκει ο Τζο Μπάιντεν: Αναμένεται να ανακοινώσει αποδέσμευση-ρεκόρ από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Το σχέδιο προβλέπει έως και ένα εκατομμύριο βαρελιών την ημέρα.

Κλόνισε ακόμη και τις αγορές πετρελαίου η φημολογία και μόνο ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρήκε λύση στο θέμα του πετρελαίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποδέσμευση από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απότομη υποχώρηση εν μέσω φημολογίας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει εντολή για αποδέσμευση-ρεκόρ από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, με σκοπό να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι Αμερικανοί στα πρατήρια βενζίνης.

Το σχέδιο για την απελευθέρωση έως και ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, όπως ανέφερε το Bloomberg, πρόκειται να ανακοινωθεί στην προγραμματισμένη μεσημεριανή ενημέρωση του προέδρου για την ενέργεια.

Το CNBC ανέφερε αρχική πτώση σχεδόν 6% στα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης αργού πετρελαίου, με το κόστος του βαρελιού να κυμαίνεται γύρω στα 100 δολάρια.

Η τιμή του βαρελιού Brent νωρίτερα τον Μάρτιο έφτασε τα 139 δολάρια το βαρέλι. Η μέση τιμή για ένα γαλόνι φυσικού αερίου ήταν 4,22 δολάρια την Πέμπτη.

Οι αναλυτές έχουν συνδέσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, με την πτώση της δημοτικότητας του Μπάιντεν και τις προοπτικές του Δημοκρατικού κόμματος στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Μπάιντεν ήθελε να δράσει νωρίτερα, καθώς δημοσκόπηση του NBC του δίνει ποσοστό αποδοχής μόλις 40%, το χαμηλότερο της προεδρίας του μέχρι σήμερα.

Οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος περίπου 568 εκατομμύρια βαρέλια ως στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου που είναι αποθηκευμένα στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Σύμφωνα με το Bloomberg η αποδέσμευση θα διαρκέσει έως και έξι μήνες και θα αφορά σε περίπου 180 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο Μπάιντεν έχει εκμεταλλευτεί τα αποθέματα και στο παρελθόν, αποδεσμεύοντας 50 εκατομμύρια βαρέλια τον περασμένο Νοέμβριο για να αντιμετωπίσει ζητήματα εφοδιασμού.

Τα 180 εκατομμύρια βαρέλια θα αποτελούν ρεκόρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS