Πότε έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -Ρεκόρ εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, παρά την πανδημία

Πότε έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -Ρεκόρ εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, παρά την πανδημία

Ενα -διόλου αναμενόμενο- ρεκόρ καταγράφηκε κατά τη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ -η οποία παρουσίασε, στο μεταξύ, και τον «διάδοχο» του Taxisnet, την πλατφόρμα myAADE- φέτος υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 6.385.896 δηλώσεις, μέσα σε 112 ημέρες. «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό δηλώσεων, που έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα και μάλιστα στο μικρότερο χρονικό διάστημα» αναφέρει η ΑΑΔΕ, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία πλέον έχει λήξει και πως δεν μπορούν να υποβάλλονται εμπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις.

Το «ευχαριστώ» του Πιτσιλή προς τους φορολογούμενους

Σχολιάζοντας την παραπάνω επίδοση, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φορολογούμενους -πολίτες και επιχειρήσεις-, τους λογιστές φοροτεχνικούς και τα στελέχη των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, που βοήθησαν και συνεργάστηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η υποβολή των φετινών δηλώσεων. Δεσμευόμαστε ότι, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την επόμενη χρονιά, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να έχει συγκεκριμένα και σταθερά χρονοδιαγράμματα».

Ερχεται ο ΕΝΦΙΑ 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτισιλής το πρωί της Πέμπτης, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τα 6,3 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι τα εκκαθαριστικά βεβαιώνουν φόρο ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS