Σταϊκούρας: Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης το 2021 - Οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών συγκλίνουν με τις δικές μας

Σταϊκούρας: Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης το 2021 - Οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών συγκλίνουν με τις δικές μας

Τα τελευταία στοιχεία των διεθνών οργανισμών και των τραπεζών, που συγκλίνουν με τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση του 2020 και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021, παρέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,


κατά την ομιλία του επί του προσχεδίου του κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η αναφορά του κ. Σταϊκούρα για την «επισφάλεια» της άσκησης των προβλέψεων σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον.

«Μία περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο βασικό μακροοικονομικό σενάριο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά δυσμενέστερο μακροοικονομικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στον ρυθμό ανάπτυξης και κατά 2% του ΑΕΠ στο πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, με τα τελευταία δεδομένα των διεθνών οργανισμών και των τραπεζών, διαψεύδονται τόσο οι αρχικές προβλέψεις τους, «αλλά και οι πόθοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η Ελλάδα θα κατέγραφε την βαθύτερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020». Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι ρεαλιστικός, είπε ο κ. Σταϊκούρας, και ουδείς υποστηρίζει τις εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης περί του αντιθέτου. «Πλέον, ούτε καν το ΔΝΤ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ