Συντάξεις: Αναδρομικά σε συνταξιούχους που καθυστερεί η επικουρική - Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Συντάξεις: Αναδρομικά σε συνταξιούχους που καθυστερεί η επικουρική - Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Το θέμα των συντάξεων είναι και πάλι στο προσκήνιο καθώς περίπου 80 χιλιάδες δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης βρίσκονται σε αναμονή ακόμα και από το 2016.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, οι συνταξιούχοι των οποίων έχει εκδοθεί η κυρία σύνταξη, αλλά όχι και η επικουρική και οι οποίοι εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση έως τον Ιούνιο 2022, αναμένεται να λάβουν αναδρομικά 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Το μέτρο αφορά 80.000 δικαιούχους επικουρικής. Από αυτούς υπολογίζεται ότι οι μισοί θα λάβουν τη σύνταξη τους το έως το τέλος Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι θα λάβουν έως τις 15 Μαρτίου, 100 ευρώ τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει αναδρομικά σε τέσσερις ετήσιες δόσεις για όλους ξεκινώντας από το 2024, για 1.300.000 συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, και τους οποίους απέκλεισε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση «πολιτικής λύσης» για την απόδοση των αναδρομικών σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπως «διέταξε» η απόφαση του ΣτΕ.

Αναδρομικά σε συνταξιούχους

Αφορά: 80.000 δικαιούχους
Ποσό: 100€ τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης

Προϋποθέσεις

    • Να έχει εκδοθεί η κύρια (όχι η επικουρική)
    • Αίτηση χορήγησης έως Ιούνιο 2022

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS