Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,6 δισ. ευρώ - «Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης

Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,6 δισ. ευρώ - «Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης

Σε τροπολογία προβλέπεται η κατ' εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχήματος.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με τον συμπληρωματικό αυτό προϋπολογισμό θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αφ' ενός υλοποιώντας τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφ' ετέρου κρατώντας και "εφόδια" για αργότερα, αφού σήμερα ουδείς- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

Από τις επιπλέον δαπάνες 2,6 δισ. ευρώ, περίπου το μισό δισ. ευρώ θα καλύψει την «επιταγή ακρίβειας» που θα λάβουν 670.000 από τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας. Τα υπόλοιπα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν «μαξιλάρι» για παροχές και παρεμβάσεις, που θα απαιτηθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες παρεμβάσεις θα εξειδικευτούν ως τον Μάιο ή Ιούνιο. Θα εξαρτηθούν από την πορεία του πολέμου, της ακρίβειας, αλλά και των συζητήσεων για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν στην ΕΕ, από το β΄μισό του 2022 και το 2023 συνολικά.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο:

 

  • Θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου εισοδηματική ενίσχυση 200 ευρώ στους πλέον ευάλωτους πολίτες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,
  • Δρομολογείται εντός του Απριλίου η επιπρόσθετη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τη στήριξη στο κόστος των καυσίμων σε κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
  • Θα στηριχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, προκειμένου, συν τοις άλλοις, να περιοριστεί το κόστος σε λιπάσματα, καύσιμα κ.ά. των αγροτών.
  • Θα υπάρξει από την 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και φέτος

Παράλληλα, τέλη κυκλοφορίας με το μήνα καθιερώνει και φέτος το υπουργείο Οικονομικών, για όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Σε τροπολογία προβλέπεται η κατ' εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ