Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου, με τους καταστηματάρχες να «ρίχνουν» στην αγορά τα προϊόντα σε πολύ δελεαστικές τιμές.

Ο στόχος που θέτουν οι επιχειρηματίες είναι ο συνολικός τζίρος Ιουλίου και Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περυσινό πήχη των 7 δισ. ευρώ. Λόγω των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα μπορούν -προαιρετικά- να είναι ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιουλίου, με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της λιανικής στον τρόπο με τον οποίο θα προβάλλουν τη μειωμένη τιμή, η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να είναι υπολογισμένη με απόλυτη ακρίβεια.

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής, πρέπει να υποδεικνύεται και να αποδεικνύεται η αρχική τιμή, προ της έκπτωσης. Οι δύο αναγραφόμενες τιμές, αρχική και τελική, πρέπει να αποτυπώνονται υποχρεωτικά, βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής.

Η προηγούμενη τιμή μπορεί να εμφανίζεται σε διαγραμμένη μορφή ενώ, παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά, είτε η μείωση συγκεκριμένου ποσού, είτε το ποσοστό έκπτωσης. Εάν η επιχείρηση προβεί σε διαδοχική μείωση τιμών, μπορεί να κρατήσει την αρχική διαγραφόμενη τιμή έως 60 ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ