Τι πληρώνεται μέχρι τέλος Δεκέμβρη – Τι γίνεται με ΙΧ και ιδιοκτήτες ακινήτων

Τι πληρώνεται μέχρι τέλος Δεκέμβρη – Τι γίνεται με ΙΧ και ιδιοκτήτες ακινήτων

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2020 πολλές είναι οι προθεσμίες για πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, η 6η δόση του φόρου εισοδήματος, καθώς πρέπει να γίνουν και οι τροποποιητικές δηλώσεις από τους φορολογούμενους που είχαν μείωση της προκαταβολής του φόρου και από τους συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά το 2014 και το 2015.

Ακόμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου γίνεται η επανένταξη στις 120 δόσεις. Αυτό αφορά τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις τους.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, έχει δοθεί δίμηνη παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τα επιδόματα, την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, πληρώνονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα παιδιού, το επίδομα γέννησης, το επίδομα στέγασης και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

Έως σήμερα το βράδυ είναι η τελευταία προθεσμία για τους μακροχρόνια ανέργους για να υποβάλλουν τον IBAN τους προκειμένου να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα» και ο φοροτεχνικός, Ευάγγελος Αμπελιώτης.

Σύμφωνα με την κυρία Βουργάνα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την κατάθεση των πινακίδων των ΙΧ. Η προθεσμία είναι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ο κ. Αμπελιώτης υποστήριξε ότι πολλοί μισθωτές που δεν ήταν πληττόμενοι, έχουν δηλώσει στην εφαρμογή ότι έχουν πληγεί από την πανδημία με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό θέμα στους ιδιοκτήτες που δε λαμβάνουν αποζημίωση. «Το κράτος πρέπει να βρει μια λύση», υποστήριξε.

Επίσης, για τις γονικές παροχές δόθηκε παράταση μέχρι το Φεβρουάριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ