Guardian: Έρχεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης -Το πετρέλαιο «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 90$ το βαρέλι

Guardian: Έρχεται αύξηση στην τιμή της βενζίνης -Το πετρέλαιο «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 90$ το βαρέλι

Αύξηση στις τιμές της βενζίνης αναμένεται να δουν οι οδηγοί, καθώς το πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά φέτος, ενώ έχει παραταθεί η μείωση της παραγωγής.

Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στην υψηλότερη τιμή του από τον περασμένο Νοέμβριο, αφού Ρωσία και Σαουδική Αραβία δήλωσαν ότι οι περικοπές που εφαρμόζουν στην παραγωγή τους θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η αύξηση των τιμών πυροδότησε τους φόβους αύξησης των τιμών των καυσίμων στην αντλία, εκτινάσσοντας τα ποσοστά του πληθωρισμού σε όλες τις μεγάλες οικονομίες.

Ο Ρόντε Ντένις, εκπρόσωπος της RAC, δήλωσε: «Οι οδηγοί είχαν ήδη δει μια απότομη αύξηση στις τιμές των καυσίμων στις αντλίες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ως συνέπεια της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Μια ακόμη υψηλότερη τιμή του πετρελαίου είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση τη χονδρική τιμή των καυσίμων και -αν αυτές διατηρηθούν- αυτό είναι πιθανό να σημάνει περαιτέρω αυξήσεις των τιμών στα πρατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες εβδομάδες».

Το Ριάντ θα επανεξετάσει τη μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Οι αγορές πετρελαίου άρχισαν να ανεβαίνουν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, αφού ο OΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, συμφώνησε με τη Ρωσία και τους συμμάχους της να παρακρατήσουν τις προμήθειες πετρελαίου.

Η λεγόμενη ομάδα Opec+ αναμένεται να συναντηθεί τον Νοέμβριο για να συμφωνήσει την πολιτική παραγωγής της για τους πρώτους μήνες του 2024.

Η περσινή απόφαση για μείωση της παραγωγής εξόργισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς υπονόμευσε τις προσπάθειές του να μειώσει το κόστος των καυσίμων.

Το Ριάντ δήλωσε την Τρίτη ότι θα επανεξετάσει τη μείωσή του κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εξετάζοντας αν θα πρέπει να συνεχίσει τις περικοπές ή να αυξήσει την παραγωγή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αξιωματούχος Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο θα παρατείνει τις περικοπές του κατά 300.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, «για να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ισορροπία» στις αγορές πετρελαίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ