Το Facebook έρχεται Ελλάδα: Εξαγοράζει έναντι 100 εκατ. ευρώ τη startup Accusonus και ιδρύει τη Meta Hellas

Το Facebook έρχεται Ελλάδα: Εξαγοράζει έναντι 100 εκατ. ευρώ τη startup Accusonus και ιδρύει τη Meta Hellas

Η Accusonus αποτελεί μία από τις καινοτόμες ιδέες που έγιναν πράξη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.


Ακόμα μία αναγνώριση της αναπτυξιακής πορείας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και της επιχειρηματικής εξέλιξης στον τομέα των startups αποτελεί η είδηση ότι επίκειται η εξαγορά της ελληνικής Accusonus από την αμερικανική Meta Pratforms, δηλαδή της μητρικής εταιρείας του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook.

Η Accusonus αποτελεί μία από τις καινοτόμες ιδέες που έγιναν πράξη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ιδρύθηκε το 2013 με αντικείμενο την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο και δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες ηχολήπτες να αναβαθμίζουν μέσα από αλγόριθμους την ποιότητα των ηχογραφήσεων. Ιδρυτές της είναι οι Αλ. Τσιλφίδης, Ηλ. Κοκκίνης και Μ. Τζάννες. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα (μετοχές και ανάληψη δανεισμού) θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ετσι, άλλος ένας αμερικανικός κολοσσός μετά τη Microsoft, την Digital Realty, την Pfizer, την Amazon, τη Mondelez και την JP Morgan επενδύει στην Ελλάδα.

Η χώρα μας εξελίσσεται σε επενδυτικό προορισμό καθώς διαθέτει στρατηγική γεωοπολιτική θέση, πολιτική σταθερότητα, φιλική κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγορές ελληνικών εταιρειών το 2021 (Chipita, Pharmaten, Wind, ΔΕΔΔΗΕ κ.α) από ξένα επενδυτικά κεφάλαια ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ το 2022 ξεκίνησε με την απόκτηση του 49% της Viva Wallet απο την JP Morgan έναντι 1 δισ. ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ