Τελευταίο bonus 25% για εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων - Ποιοι το δικαιούνται

Τελευταίο bonus 25% για εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων - Ποιοι το δικαιούνται

Ακόμα μία διευκόλυνση για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων με έκπτωση 25% από το υπουργείο οικονομικών.

Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού όπως έχει πει η κυβέρνηση το εν λόγω μέτρο θα έχει περιορισμένη διάρκεια.

Ποιοι λαμβάνουν την έκπτωση φόρου

Εκπτωση 25% στις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών και τη δόση του φόρου κληρονομιάς  θα λάβουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, καθώς και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση κατά 40% των ενοικίων . Βασική προϋπόθεση είναι να πληρωθούν στην ώρα τους, μέχρι 31 Μαΐου, οι φορολογικές τους υποχρεώσεις. Όπως έχει τονιστεί από την κυβέρνηση είναι η τελευταία φορά που ισχύει η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων ενώ το μέτρο δεν ισχύει για το ΦΠΑ και τους παρακρατούμενους φόρους.

Εκπτώσεις φόρου και εξαιρέσεις από το υπ. οικονομικών

Έκπτωση 25% στην πληρωμή οφειλών: Επεκτείνεται και τον μήνα Μάιο η έκπτωση 25%  σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών μηνός Μαΐου 2020. H έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορωνοϊού και αφορά στις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μάιου 2020.

Ποιοι εξαιρούνται από την έκπτωση. Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.

Έκπτωση 40% στα ενοίκια: Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών-φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.

Ναυτικοί σε αναστολή: Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS