Ανάσα: Υποχωρούν για τρίτη μέρα οι τιμές του φυσικού αερίου, γεμίζουν οι αποθήκες της Ευρώπης

Ανάσα: Υποχωρούν για τρίτη μέρα οι τιμές του φυσικού αερίου, γεμίζουν οι αποθήκες της Ευρώπης

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς οι ποσότητες στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ανά την Ευρώπη ξεπέρασαν τα συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Έτσι το συμβόλαιο αναφοράς του φυσικού αερίου για την Ευρώπη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ έφτασε να υποχωρεί κατά έως και 2,5% στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια εβδομάδα, ενώ η πληρότητα στις αποθήκες αερίου στη Γηραιά Ήπειρο φθάνει το 72@, όταν ο μέσος όρος της προηγούμενης πενταετίας αυτή την περίοδο ήταν στο 70,1%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Ευρώπη τρέχει να αναπληρώσει τα αποθέματα φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα, όπου παρατηρείται μεγάλη ζήτηση προκειμένου αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πιθανών διακοπών της ροής από τη Ρωσία κι έχει εισάγει μεγαλύτερες ποσότητες LNG απ’ ό,τι συνήθως για να το πετύχει.

Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream προς την Ευρώπη παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή στο 20% της δυναμικότητας του αγωγού από τα τέλη Ιουλίου, όταν η Μόσχα τις περιόρισε από το 40% λόγω προβλημάτων, όπως είπε, με τη συντήρηση τουρμπίνας, η παράδοση της οποίας καθυστερεί λόγω των κυρώσεων.

Στο μεταξύ μειώθηκαν οι παραγγελίες σήμερα για το νορβηγικό φυσικό αέριο μετά την υποχώρησή τους κατά 3,6% το προηγούμενο τετραήμερο. Σε κάποιες εγκαταστάσεις, που θεωρούνται κρίσιμες για τις προμήθειες στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη, γίνονται εργασίες αυτή την εβδομάδα ή προγραμματίζονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ