Μέχρι τις 27 Αυγούστου παραμένει το Oruc Reis - Κυβερνητικές πηγές: Η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο

Μέχρι τις 27 Αυγούστου παραμένει το Oruc Reis - Κυβερνητικές πηγές: Η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την παράταση της παράνομης Navtex από την Άγκυρα τονίζουν ότι η Τουρκία δείχνει πως οι αναφορές της σε διάλογο είναι καθαρά προσχηματικές.

Ειδικότερα, μετά την γνωστοποίηση της παράτασης από την Τουρκία ως τις 27 Αυγούστου της παράνομης Navtex και την παραμονή του Oruc Reis σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κυβερνητική κύκλοι ανέφεραν:

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί από την παράνομη Navtex -η οποία έληγε σήμερα – μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας για συνομιλίες με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η γερμανική προσπάθεια διαμεσολάβησης είχε λάβει προφανώς υπόψιν της ότι ως τότε θα είχε λήξει η παράνομη τουρκική Navtex. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 26/8 η Βουλή των Ελλήνων θα κυρώσει τις συμφωνίες καθορισμού ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Ακολούθως, στις 27/8 η Καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου και θα συζητηθεί το θέμα της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και οι διαφορές δύο μελών της συμμαχίας, Ελλάδας και Τουρκίας. Την Παρασκευή 28/8, ξεκινά το άτυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Βερολίνο, στο οποίο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει τη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ώστε να βρίσκεται στο τραπέζι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ