Άδωνις Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Οι τιμές έπεσαν, το καλάθι ξεπούλησε

Άδωνις Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Οι τιμές έπεσαν, το καλάθι ξεπούλησε

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής νέα αυτοψία σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός για την εικόνα που υπάρχει δύο ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου, «οι τιμές έπεσαν και το καλάθι του νοικοκυριού ξεπούλησε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε, μάλιστα, ονομαστικά σε προϊόντα, στα οποία οι τιμές έχουν υποχωρήσει σε σχέση με την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για κοτόπουλα, ηλιέλαιο, καφέ, λαιμό χοιρινό κ.α.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε, ότι σε δύο εβδομάδες και αφού αξιολογηθεί η πορεία του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», θα γίνει εκ νέου η συζήτηση για την επέκτασή του και σε άλλους κλάδους.

Αντίθετα, άμεση θα είναι η συζήτηση και η τυχόν λήψη αποφάσεων για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών, όπως οι διαβητικοί που αναφέρουν, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δεν υπάρχουν ειδικά προϊόντα για τους ίδιους στη λίστα.

«Οι χαμηλότερες τιμές είναι στο καλάθι του νοικοκυριού» επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι στην υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου «δεν επιτρέπουμε ρητά να αυξάνονται οι τιμές».

«Ο ανταγωνισμός λειτουργεί, βλέπει η μια αλυσίδα τι κάνει η άλλη και κατεβάζει τςι τιμές για να προσελκύσει πελάτες. Είμαστε ακόμα στην αρχή και γι' αυτό λέω σε όσους επιφύλαξη λογικά γιατί ο πληθωρισμός είναι φρικτός και έχουν δεινοπαθήσει, έχουμε βάλει το μυαλό μας να δουλέψει, πράγματι η υποστήριξη είναι συγκλονιστική, οι τιμές θα είναι καλύτερες όσο ο ανταγωνισμός λειτουργεί» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Αντί να επικρατήσει η γκρίνια, ας δούμε το θέμα καλόπιστα. Μιλάμε και για τη βιομηχανία για να δούμε μεγαλύτερες προσφορές σε επώνυμα προϊόντα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κρίσιμο το μέτρο για την κυβέρνηση

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «μάχη του σούπερ μάρκετ» είναι κρίσιμη για την κυβέρνηση, διότι αγγίζει ιδιαίτερα μεσαίους και μικρομεσαίους που συνεχίζουν να "ζορίζονται" έναντι της ακρίβειας και του κύματος ανατιμήσεων που παρατηρούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Η ελπίδα της κυβέρνησης είναι ότι το καλάθι του νοικοκυριού, εν τέλει, θα λειτουργήσει ως θρυαλλίδα ανταγωνισμού μεταξύ των σούπερ μάρκετ, ώστε να διαμορφώσουν χαμηλότερες τιμές σε μια σειρά βασικών προϊόντων. Και αυτό μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, μπορεί να δώσει, όμως, μια ανάσα σε μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών.

«Υπάρχουν πάντα εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις όταν μιλάμε για την ακρίβεια. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν κάποιοι με ένα νόμο και με ένα άρθρο να καταργήσουν το φαινόμενο του παγκόσμιου πληθωρισμού», διεμήνυσε την Πέμπτη από το Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μέτρο θα συνεισφέρει, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, στη συγκράτηση των τιμών σε ορισμένα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS