Στην Αθήνα έφτασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αθήνα έφτασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η πόρτα του αεροπλάνου της Τουρκικής Προεδρίας άνοιξε λίγα λεπτά μετά τις 10:00. Πρώτος κατέβηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις 10:29 κατέβηκε από το αεροσκάφος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι δύο άνδρες είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο lounge του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο ήταν από πολύ νωρίς όλα έτοιμα για την άφιξη του Τούρκου προέδρου, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι επί έξι ώρες η Αθήνα θα θυμίζει πραγματικό φρούριο. Από το αεροδρόμιο, ο κ. Ερντογάν με τη συνοδεία του θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την εθιμοτυπική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ραντεβού με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι προγραμματισμένο για τις 11:30, καθώς στις 12:15 θα έχει τη συνάντηση κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη 1 το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, χωρίς όμως ερωτήσεις από δημοσιογράφους, για να μην επαναληφθούν, προφανώς, σκηνές Βερολίνου… Μια απόφαση, δηλαδή, που ελήφθη προκειμένου να είναι ελεγχόμενο το κλίμα, μην τυχόν και ανάψει το φιτίλι και χαλάσει η «ωραία» ατμόσφαιρα. Βέβαια, έπειτα από αντιδράσεις και επικρίσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση, ανακοινώθηκε ότι θα επιτραπεί σε επτά Έλληνες και επτά Τούρκους δημοσιογράφους να παραστούν στην αίθουσα των δηλώσεων ως… ντεκόρ, όμως, περισσότερο, καθώς η επιλογή γίνεται κατόπιν κλήρωσης, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους ελληνικών και τουρκικών ΜΜΕ να κάνουν ερωτήσεις.

Μετά τις δηλώσεις, κατά τις 13:30, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου υπό τη μορφή γεύματος, παρουσία των δύο ηγετών και φυσικά των υπουργών που θα συμμετάσχουν. Κατά τις πέντε η ώρα το απόγευμα, υπολογίζεται η αναχώρηση της τουρκικής αποστολής. Ακόμα και οι τοποθεσίες των ελληνοτουρκικών επαφών επιλέχθηκαν για συγκεκριμένο λόγο, για να είναι κοντινές οι αποστάσεις, κοινώς πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε να μην παραλύσει η Αθήνα και για να μπορέσουν οι υπουργοί να φτάσουν εγκαίρως στις δηλώσεις των δύο ηγετών. Στο ραντεβού κορυφής παρόντες θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των ηγετών.

Εκείνη την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα συναντά τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ στη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης, ενώ οι υπόλοιποι υπουργοί θα συνομιλούν σε πέντε αίθουσες του υπουργείου Εξωτερικών επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Στην Αίθουσα Βενιζέλου, στην Αίθουσα Καποδίστρια και σε άλλες τρεις του κτιρίου. Η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, θα έχουν κοινό ραντεβού με τον Τούρκο ομόλογό τους Μπουράκ Ακσαπάρ, μιας και εκείνος χειρίζεται τόσο τον λεγόμενο πολιτικό διάλογο όσο και τη θετική ατζέντα. Το πάντα φιλόξενο υπουργείο Εξωτερικών θα προσφέρει χυμό, τσάι και καφέ. Όχι ελληνικό, πάντως, αλλά φίλτρου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις και οι διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:
• Λ. Κατεχάκη
• Λ. Μεσογείων
• Λ. Βασ. Σοφίας
• Λ. Κηφισίας
• Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
• Λ. Βασ. Αμαλίας
• Λ. Αλεξάνδρας
• Μιχαλακοπούλου
• Σταδίου
• Πανεπιστημίου και
• Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

  1. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
  2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
  3. Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ