«Δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους αγρότες» διαμηνύει το Μαξίμου -Τι θα εισηγηθούν στα μπλόκα οι εκπρόσωποί τους

«Δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους αγρότες» διαμηνύει το Μαξίμου -Τι θα εισηγηθούν στα μπλόκα οι εκπρόσωποί τους

Πήραν πολλά οι αγρότες από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά όχι όλα όσα ζήτησαν, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διχασμένοι. Ωστόσο, το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση.

Εκπρόσωπος των αγροτών δήλωσε έξω από το Μαξίμου ότι δεν ικανοποιήθηκαν και πως θα εισηγηθεί συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ άλλος έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν οι ίδιοι οι αγρότες που θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε η 15μελής αντιπροσωπεία τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο ευελπιστούν να μην περάσουν οι «σκληρές» εισηγήσεις και να αποδυναμωθούν τα αγροτικά μπλόκα, καθώς ο Μητσοτάκης «έξυσε τον πάτο του βαρελιού, όπως υποσχέθηκε», για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, με νέες πρωτοβουλίες για φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια και προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ, στα τέλη Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, πηγές του Μαξίμου διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει νέα συνάντηση για τα αγροτικά ζητήματα, και ο πρωθυπουργός είπε πως όταν τελειώσει τα ταξίδια θα υπάρξει συνάντηση για τα θέματα της Θεσσαλίας.

Οι αγρότες, μετά τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισαν ότι θα πάνε στα μπλόκα για να συζητήσουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους, ενώ είπαν ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα «επιβίωσης».

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας, θα αποφασίσουμε στα μπλόκα μας», τόνισε εκπρόσωπος των αγροτών μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Ο Ρίζος Μαρούδας, από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για ό,τι συζητήθηκε σήμερα, θα πάρουμε τις αποφάσεις στα μπλόκα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα, για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες» υπογράμμισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ