Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Το πρωί της Τρίτης συνεδρίασε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε την άρση ασυλίας για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της καταγγέλλουσας. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας και καμία αποχή.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

Ειδικότερα, σε βάρος του ευρωβουλευτή έχει γίνει καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης, με επιστολές του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου αλλά και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση ασυλίας του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS