Αλέξης Πατέλης για ομόφυλα ζευγάρια: Η ισότητα και το κράτος δικαίου είναι στην ιδεολογική καρδιά της ΝΔ

Αλέξης Πατέλης για ομόφυλα ζευγάρια: Η ισότητα και το κράτος δικαίου είναι στην ιδεολογική καρδιά της ΝΔ

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά, ο Αλέξης Πατέλης υπογραμμίζει ότι «η ισότητα, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι στην ιδεολογική καρδιά της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί να αφήσουμε άλλα κόμματα να τα οικειοποιηθούν;».

Με την ιδιότητα του ως μελος της επιτροπής που όρισε ο Πρωθυπουργος το 2021 για την χάραξη της στρατηγικής για την Ισοτητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ο κ Πατέλης σημειώνει ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ ως το 10ο της μέλος, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ανακόλουθο κάποια άλλη παράταξη να είναι αυτή που θα την καταστήσει το 16ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα θεσπίσει την ισότητα στον γάμο, θέτοντας την χώρα μας στην “σωστή πλευρά της ιστορίας” και σε αυτό το ζήτημα. Ο κ Πατέλης επισημαίνει οτι ο Ντέιβιντ Κάμερον, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε επιχειρηματολογήσει το 2011: «Δεν υποστηρίζω τον γάμο ομοφύλων, παρότι είμαι συντηρητικός, υποστηρίζω τον γάμο ομοφύλων, επειδή είμαι συντηρητικός».

Απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν με την ισότητα στον γάμο υπογραμμίζει: «Σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διχάσουμε.»

Ο κ Αλέξης Πατέλης καταλήγει με απόσπασμα της απόφασης του Ανωτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 2015:

«Θα ήταν λάθος να ισχυριστούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται την ιδέα του γάμου. Η αλήθεια είναι ότι τον σέβονται, και τον σέβονται τόσο βαθιά που αποζητούν την προσωπική τους ολοκλήρωση μέσα από αυτόν. Προσδοκούν ότι δεν θα είναι καταδικασμένοι να ζουν στην μοναξιά, αποκλεισμένοι από έναν εκ των παλαιότερων θεσμών του πολιτισμού μας. Επιζητούν την ισότητα στην αξιοπρέπεια έναντι του Νόμου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ